DEFINICIÓN:
O
hórreo é un celeiro exento e sostido por soportes de varias clases.
A súa función é acumular o cereal permitindo un perfecto secado do
mesmo e proporcionándolle acubillo ata o seu consumo.
HISTORIA:
A
súa orixe aparece xa na idade antiga. A etapa máis importante
prodúcese coa chegada do millo americano no século XVIII, que
obrigou a aumentar o tamaño e mellorar a estrutura das dependencias
destinadas ao almacenaxe.. Ao principio, a petrificación das mesmas
só afectaba aos grandes propietarios (igrexa, pazos,...); e no
século XIX os campesiños tamén mellorar estas construcións.
LOCALIZACIÓN:
Atópase
nas proximidades da vivenda e, se pode ser, da eira, co obxectivo de
facilitar o traballo. Búscase un lugar elevado con boa circulación
de ar de maneira que o secado sexa rápido, e dificulte a entrada de
animais.
ELEMENTOS
ESTRUTURAIS:
- Base: soportes e ménsulas
- Cámara
- Acceso
- Elementos ornamentais:
MATERIAL:Madeira, Pedra, Mixto
DATA.
OS TRABALLOS SOBRE OS HÓRREOS ESTARÁN SUBIDOS AO BLOG ANTES DE REMATAR O MES DE FEBREIRO.
No hay comentarios:
Publicar un comentario